Okurkový salát s houbami a feferonkami
Suroviny
- 700 g Okurka salátová
 - 150 g Houby čerstvé
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika sterilovaná
 - 2 ks Feferony
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1305 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 597.9 mg
 - Vláknina 6460 mg
 - Vitamín A 6460 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme v troše osolené vody doměkka.
 - 
                                2
Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na kostičky, osolíme a necháme 15 minut stát.
 - 
                                3
Na rozehřátém oleji osmahneme nasekané feferonky a zpěníme mletou papriku. Směs přecedíme na okurky, přidáme ocet, cukr, procezené, okapané houby, nakrájenou papriku a pažitku. Vše promícháme a salát necháme před podáváním 30 minut v chladničce.