Salát z nakládané řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 726.6 mg
 - Vláknina 12026.5 mg
 - Vitamín A 12026.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou řepu vaříme 20-25 minut, dokud nezměkne. Poté ji oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
 - 
                                2
V hrnci povaříme asi 3 minuty ocet, citronovou kůru a cukr. Přidáme řepu, důkladně promícháme a povaříme další 2 minuty. Řepu pak přemístíme do mísy, přidáme tymián, česnek, cibuli nakrájenou na plátky, bobkový list a promícháme.
 - 
                                3
Zbylý nálev v hrnci vaříme ještě tak dlouho, dokud se neodpaří na množství jednoho šálku a tím pak zalijeme řepu v míse, necháme vychladnout a odložíme na 3-14 dní uležet v chladničce.
 - 
                                4
Vyjmeme 15 minut před podáváním, odstraníme česnek, bobkový list, tymián, opepříme a osolíme. Omyjeme čekanku a rozebereme ji na jednotlivé listy, které rozložíme na talíře. Navrch dáme porci řepy s cibulí, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme pokrájenou pažitkou.