Zvěřinové ragú s houbami
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
 - 115 g Slanina vepřová
 - 600 g Srnčí kýta
 - 250 g Houby čerstvé
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 4 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 726 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 24.1 mg
 - Draslík 980.4 mg
 - Vláknina 4246.3 mg
 - Vitamín A 4246.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole rozehřejeme olej a máslo. Přidáme oloupané, nadrobno nakrájené šalotky, na kostičky nakrájenou slaninu a obojí za častého míchání osmažíme. Vložíme očištěné, omyté, na kostky nakrájené maso a za častého míchání smažíme 3-4 minuty po všech stranách. Vmícháme hladkou mouku a smažíme ještě 1-2 minuty. Potom přilijeme brandy, krátce promícháváme a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Nakonec přilijeme vývar a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Vmícháme rajčatový protlak, worcester, oregano a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 až 2 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.
 - 
                                3
Ragú můžeme podávat s vařenými těstovinami, bramborami nebo rýží.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                