Dušené skopové maso v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 95.9 mg
 - Vláknina 3308 mg
 - Vitamín A 3308 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném sádle osmažíme cibulku posekanou nadrobno, přidáme na kousky nakrájené skopové maso a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Podlijeme vodou, necháme zakryté pozvolna dusit, až je maso skoro měkké, v průběhu dušení občas zamícháme a opět podlijeme vodou.
 - 
                                2
Mezitím na pekáči na oleji osmažíme rýži, zalijeme ji trojnásobkem vody, přidáme skoro hotové maso, zakryjeme a 10 minut mírně povaříme. Potom necháme ve vyhřáté, ale vypnuté troubě ještě 15 minut dojít. Po odkrytí poklice nechme odejít páru, naběračkou tvarujeme ze směsi kopečky na talíř. Ozdobíme snítkou petrželky.