Pikantní pečená makrela
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Makrela obecná
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 264 mg
 - Draslík 82.6 mg
 - Vláknina 1087.1 mg
 - Vitamín A 1087.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a důkladně utřeme se všemi ostatními přísadami.
 - 
                                2
Makrely očistíme a naplníme kořeněnou směsí. Potřeme i z vnější stany. Každou rybu zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut. Podáváme i s vypečenou šťávou.