Dušené kořeněné zelí
Suroviny
- 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 2 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Rýže loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 1271.4 mg
 - Vláknina 31065.4 mg
 - Vitamín A 31065.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 226.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření.
 - 
                                2
Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.