Debrecínský vepřový guláš
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 200 g Párky Debrecínské
 - 750 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 hrst Mouka pšeničná hladká
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1.5 dl Hovězí vývar základní
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 141.6 mg
 - Draslík 813 mg
 - Vláknina 3217.2 mg
 - Vitamín A 3217.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách přidáme nakrájená rajčata, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
 - 
                                3
V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu, směs promícháme a dál dusíme.
 - 
                                4
Slaninu v pánvi po mouce vyškvaříme, přidáme k ní kolečka párků, krátce osmažíme, přendáme k masu, promícháme a vše dusíme, dokud maso není zcela měkké.