Nákyp z vařených brambor s uzeným kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Brambory vařené
 - 300 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Sádlo škvařené
 - 40 g Strouhanka
 - 30 g Droždí
 - 400 g Kuřecí maso uzené
 - 250 g Krupička dětská
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 792 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 210.2 mg
 - Draslík 458.5 mg
 - Vláknina 6818.4 mg
 - Vitamín A 6818.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, rozklepneme vejce a prolisujeme česnek. Nadrobno nasekáme pažitku a maso ze dvou uzených kuřecích stehen rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Ve velké míse dobře promícháme strouhané brambory s uzeným kuřecím masem, vejci, česnekem a pažitkou, přisypeme dětskou krupičku, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a do mísy nalijeme mléko s rozdrobeným droždím. Za stálého míchání potom přisypáváme hrubou mouku (250-300 g), až je těsto husté tak, že v něm stojí vařečka. Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozetřeme v sádlem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči a v předehřáté troubě dozlatova upečeme.
 - 
                                4
Nákyp podáváme teplý i studený a zapíjíme mlékem.