Kuřecí křidýlka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 256.7 mg
 - Draslík 576.9 mg
 - Vláknina 554 mg
 - Vitamín A 554 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, citronovou kůru nastrouháme.
 - 
                                2
Křidýlka omyjeme, oddělíme poslední díl, který nepoužijeme.
 - 
                                3
V míse smícháme kefír s ostatními surovinami na marinádu, ve které ze všech stran obalíme křidýlka. Naskládáme je např. do pekáče, přikryjeme fólií a necháme v lednici přes noc marinovat.
 - 
                                4
Do rozpáleného oleje vkládáme marinovaná křidýlka a na mírném plameni smažíme dozlatova.