Jelení maso se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kompot švestkový
  • 400 g Jelení maso
  • 125 ml Bujón hovězí
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 4 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 7618 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 495.8 mg
  • Vláknina 894.8 mg
  • Vitamín A 894.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme vykoštěný hřbet. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání cca 4min orestujeme.

  • 3

    Přidáme okapané švestky a přilijeme vývar. Poté vmícháme povidla, ocet a pivo a 6-8min podusíme.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem, zázvorem, hřebíčkem a mletým koriandrem.

  • 5

    Čerstvý koriandr opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Dozdobíme jimi maso a ihned podáváme.

Komentáře k receptu