Alkoholová specialita ze starého Říma
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107.9 mg
- Vláknina 5228 mg
- Vitamín A 5228 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Půlku vína vlijeme do hrnce, přidáme med, kůru z jednoho citrónu, skořici a badyán. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned stáhneme ze sporáku. Necháme vychladnout, vyjmeme koření a vlijeme zpátky do sklenice k zbylému vínu. Láhví zatřepeme, aby se vařené víno spojilo s nevařeným. Poté láhev zavíčkujeme a odložíme na studené místo odležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        