Hradecký dezert
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 3 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 20 mg
- Vláknina 3 mg
- Vitamín A 3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku. 
- 
                                2Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky. 
- 
                                3Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou. 
- 
                                4Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        