Žemlovka z vánočky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 906 kcal
- Sacharidy 155 g
- Tuky 25 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 148 g
- Cholesterol 292.3 mg
- Draslík 485.7 mg
- Vláknina 11277 mg
- Vitamín A 11277 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem. 
- 
                                2Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče. 
- 
                                3Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru. 
- 
                                4Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh. 
- 
                                5Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka. 
- 
                                6Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami. 
- 
                                7Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        