Koláč se sezónním ovocem
Suroviny
- 150 g Cukr třtinový
- 150 g Jablka
- 150 g Jahody zahradní
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Ořechy vlašské
- 150 g Švestky
- 300 g Mouka polohrubá
- 300 ml Jogurt bílý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 8 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 180.3 mg
- Vláknina 3266.7 mg
- Vitamín A 3266.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vyklepneme jogurt, přidáme cukr, rozklepneme vejce a přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Prošleháme ručním mixérem. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto.
-
2
Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Omyté jablko rozkrájíme na plátky, jahody ponecháme vcelku. Ovoce naklademe navrch na těsto. Zasypeme mletými ořechy a nakonec poklademe drobnými kousky změklého másla. Polijeme medem. Předehřejeme troubu na 180 °C a koláč pečeme 40 minut.
-
3
Po upečení vyjmeme z trouby a rozkrájíme na díly.