Barevné velikonoční sušenky
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr krupice
- 75 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučka
- 75 g Sušené mléko polotučné
- 50 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Tresť mandlová
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Potravinářská barva
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 16.8 mg
- Vláknina 2528 mg
- Vitamín A 2528 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo s cukrem utřeme do pěny, zašleháme mandlové aroma a vejce. Nakonec přidáme mouku. 
- 
                                2Těsto rozdělíme do dvou mikrotenových sáčků a dáme na hodinu chladit do lednice. 
- 
                                3Vychlazené těsto vyválíme (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry) na placku silnou asi 3mm a dáme na půl hodiny do lednice. 
- 
                                4Troubu si předehřejeme na 175° a z placky vykrájíme různé velikonoční tvary. 
- 
                                5Pečeme 15 minut. 
- 
                                6Na hmotu vše smícháme v míse a hněteme, než se vytvoří kompaktní hmota. Tu obarvíme na různé barvy. 
- 
                                7Na sporáku perfektně rozpustíme cukr ve vodě, aby vznikl sirup. 
- 
                                8Z hmoty vykrájíme stejné tvary, jako jsou sušenky. 
- 
                                9Každou sušenku lehce potřeme sirupem a přilepíme hmotu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        