Čalamáda z čerstvé zeleniny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 116 g
- Sodík 1387 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 662.2 mg
- Vláknina 17069.5 mg
- Vitamín A 17069.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelenou papriku omyjeme, očistíme, odstraníme semínka, pokrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Zelená rajčata opláchneme, nakrájíme na kolečka a přisypeme k paprikám. Přidáme očištěnou, omytou a na kolečka nakrájenou cibuli a pokrájené okurky a mrkev. Nakonec přisypeme na nudličky nakrouhané zelí. Směs ochutíme solí, promícháme a necháme odležet. 
- 
                                2Mezitím povaříme vodu s cukrem, octem, solí a kuličkami pepře. Do vroucího roztoku namočíme připravenou zeleninu. Po chvíli vyjmeme a ihned rozdělíme do sklenic. Nálev znovu převaříme a horkým zalijeme zeleninu. Po vychladnutí převážeme dvojitým celofánem a uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        