Žebírka na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 255 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1213 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1217 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 324 mg
  • Draslík 975.5 mg
  • Vláknina 1221.3 mg
  • Vitamín A 1221.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme vepřová žebírka vcelku.

  • 2

    Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky mořské soli, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku oregana, 0.5 lžičky tymiánu, 0.5 lžičky bazalky, 2 lžičky grilovacího koření, 0.5 lžičky chilli, 2 dl piva, 3 stroužky prolisovaného česneku a 1 lžičku zázvoru. Směs dobře promícháme, potřeme jí žebírka a odložíme minimálně na 12 hodin do chladna. Během té doby maso alespoň 2 x otočíme a potřeme marinádou, která stekla.

  • 3

    Druhý den žebírka grilujeme a potíráme marinádou.

  • 4

    Grilujeme přibližně 2-4 hodiny, raději pomalu, nad nepřímým ohněm, aby žebírka byla šťavnatá.

Komentáře k receptu