Selátko pečené s pivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 30.3 mg
 - Draslík 4.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme.
 - 
                                2
Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát.
 - 
                                3
Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů.
 - 
                                4
Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko.
 - 
                                5
Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C.
 - 
                                6
Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem.
 - 
                                7
K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí.