Mořský jazyk v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 126.3 mg
 - Draslík 1115.5 mg
 - Vláknina 16515 mg
 - Vitamín A 16515 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.9 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prosejeme mouku do mísy, ve středu uděláme důlek a dáme do něho špetku soli, mléko, žloutek a olej a postupně vymícháme vláčné těsto, to necháme hodinu odpočívat. Mezitím očistíme artyčoky, odřízneme z nich stonky a tvrdé vnější listy. Rozkrojíme je na poloviny, vyčistíme uvnitř a dáme do mísy se studenou vodou okyselenou citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Očistíme květák, rozkrájíme ho na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a dáme stranou. Překrojíme rybí plátky podélně na poloviny, omyjeme je a osušíme utěrkou. Vmícháme opatrně do připraveného těstíčka sníh ušlehaný z bílku. Obalujeme postupně v těstíčku růžičky květáku a půlky scezených osušených artyčoků, smažíme je v dostatečném množství oleje, aby byly dozlatova. Vyjímáme je z pánve děrovanou lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír.
 - 
                                3
Pak obalíme v těstíčku pruhy rybího masa a po várkách je rovněž osmažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené pokládáme na savý kuchyňský papír. Osmaženou zeleninu a osmažené rybí maso osolíme a ihned podáváme.