Mečoun s pomerančovou štávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 890 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 39 mg
 - Draslík 609 mg
 - Vláknina 6238.3 mg
 - Vitamín A 6238.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymačkáme citrony přes sítko do misky. Omyjeme rybí plátky, osušíme je a pokrájíme na kostičky, vhodíme je do mísy a přelijeme je citronovou šťávou, dáme je na hodinu do ledničky a během této doby pokrájené rybí maso několikrát zamícháme.
 - 
                                2
Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a dáme do cedníku okapat. Polovinu rozmixujeme a druhou polovinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Pokrájíme olivy na kroužky.
 - 
                                3
Scedíme pokrájené rybí maso z marinády, vhodíme je do mísy, přidáme kostičky rajčat, rozmixovaná rajčata, pokrájenou cibuli, pomerančovou šťávu, pokrájené olivy, olej, oregano, bobkový list a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a dáme směs v zakryté míse na 2 hodiny do dolní části ledničky.
 - 
                                4
Před podáváním vyjmeme mísu z ledničky, vyhodíme bobkový list a rozdělíme obsah mísy do hlubokých talířů nebo misek. Každou porci ozdobíme kousky pomeranče.