Paprikový salát s penne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 4.3 mg
 - Draslík 173.4 mg
 - Vláknina 2492.3 mg
 - Vitamín A 2492.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Papriky rozpůlíme a odstraníme z nich semena a přepážky. Dáme je pod rozehřátý gril a grilujeme asi 8 minut, až slupka zhnědne. Potom papriky vyjmeme, zakryjeme vlhkým ubrouskem, sloupneme, nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
V salátové míse smícháme těstoviny, papriky, nakrájenou cibuli, sekanou petrželku, ančovičky, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Salát upravíme do misek a servírujeme.