Salát s bresaolou a těstovinami
Suroviny
- 120 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 80 g Žampiony čerstvé
 - 60 g Celer řapíkatý
 - 200 g Okurka salátová
 - 5 g Olej chilli
 - 200 g Těstoviny Penne
 - 250 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 10 g Hořčice
 - 60 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2772 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 49.4 mg
 - Draslík 413.7 mg
 - Vláknina 2292.5 mg
 - Vitamín A 2292.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jakmile vychladnou, přendáme je do velké salátové mísy.
 - 
                                2
Šunku, nakrájený celer, osminky rajčat, kolečka okurky a žampiony promícháme s těstovinami.
 - 
                                3
Všechny suroviny na přípravu zálivky důkladně protřepeme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem.
 - 
                                4
Zálivku zamícháme do salátu a salát uložíme na několik hodin v zakryté míse do chladničky. Před podáváním jej ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Zdobíme čerstvým koriandrem.