Hovězí jazyk v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 2629 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 322.5 mg
 - Draslík 491.2 mg
 - Vláknina 978.3 mg
 - Vitamín A 978.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme jazyk, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list a cibuli, přivedeme k varu a 3-4 hodiny jej velmi zvolna doměkka povaříme. Po 2 hodinách ochutnáme vodu, je-li příliš slaná, vyměníme ji. Vývar nevyléváme, jazyk vyndáme z hrnce a necháme částečně zchladnout. Jazyk oloupeme, podélně rozřízneme napůl.
 - 
                                2
3 polévkové lžíce vody v malé misce promícháme se želatinou. Necháme asi 3 minuty stát, až želatina nabobtná. Misku postavíme do hrnce se zvolna se vařící vodou a 3 minuty želatinu necháme rozpouštět.
 - 
                                3
K želatině přilijeme 150 ml vývaru z jazyka a zamícháme.
 - 
                                4
Jazyk urovnáme do formy, jednu polovinu řezem nahoru, druhou řezem dolů a zalijeme jej želatinou. Přikryjeme fólií a dáme na noc do chladničky.
 - 
                                5
Před podáváním nakrájíme jazyk na tenké plátky.