Čtverečky s ořechovým krémem
Suroviny
- 20 g Mandle
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 50 g Cukr krupice
 - 100 g Cukr moučkový
 - 0.25 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Perník
 - 2 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 73.1 mg
 - Draslík 79 mg
 - Vláknina 4321.6 mg
 - Vitamín A 4321.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme těsto - mouku prosejeme, přidáme nakrájené máslo, cukr, vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a vejce. Rychle vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 15 minut odpočinout.
 - 
                                2
Poté je vyválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme čtverečky, rozložíme na suchý plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
 - 
                                3
Hotové cukroví spojíme vždy po dvou ořechovým krémem.
 - 
                                4
Na krém nasypeme strouhané ořechy do vody svařené s cukrem, přidáme smetanu, vanilku, citronovou kůru, med, skořici a nastrouhaný perník. Důkladně promícháme.