Kapr na víně s ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 758 mg
- Vláknina 2019 mg
- Vitamín A 2019 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek utřeme se solí, ořechy posekáme nahrubo. 
- 
                                2Kapra naporcujeme, potřeme česnekem, obalíme v mouce a v hluboké pánvi na oleji opečeme. Poté ke kapru přilijeme čtyři lžíce vína a dusíme. Když je ryba poloměkká, potřeme ji kečupem, přilijeme zbylé víno (pokud je třeba i teplou vodu) a dusíme doměkka. Na závěr ve šťávě rozpustíme máslo. 
- 
                                3Porce kapra servírujeme posypané ořechy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        