Kapr na víně s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 3 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 6 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 758 mg
  • Vláknina 2019 mg
  • Vitamín A 2019 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, ořechy posekáme nahrubo.

  • 2

    Kapra naporcujeme, potřeme česnekem, obalíme v mouce a v hluboké pánvi na oleji opečeme. Poté ke kapru přilijeme čtyři lžíce vína a dusíme. Když je ryba poloměkká, potřeme ji kečupem, přilijeme zbylé víno (pokud je třeba i teplou vodu) a dusíme doměkka. Na závěr ve šťávě rozpustíme máslo.

  • 3

    Porce kapra servírujeme posypané ořechy.

Komentáře k receptu