Velikonoční nádivka s kešu oříšky
Suroviny
- 300 g Kuřecí maso vařené
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 100 g Ořechy Kešu
 - 150 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Žemle tuková
 - 1 hrst Kopřiva
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 šálek Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 185.8 mg
 - Draslík 292.9 mg
 - Vláknina 3072.5 mg
 - Vitamín A 3072.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle navlhčíme mlékem, vymačkáme a spolu s drůbežím a uzeným masem, cibulí a česnekem umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané zelené natě, slaninu nakrájenou na kostičky (100 g) a mírně opražené kešu oříšky. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Formu nebo pekáček vymažeme tukem, dno pokryjeme tenkými plátky slaniny a naplníme připravenou směsí.
 - 
                                3
Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.