Velikonoční sekaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 329 mg
 - Draslík 506.7 mg
 - Vláknina 663.2 mg
 - Vitamín A 663.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu uzeného bůčku nakrájíme na tenčí plátky a necháme stranou. Zbylé maso umeleme spolu se ztvrdlými žemlemi, osolíme, okořeníme, přidáme najemno nasekanou cibuli zpěněnou na části sádla, 2 žloutky a 1 bílek. Vše dobře promícháme. Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.
 - 
                                2
Masovou směs rozložíme na fólii, poklademe jí plátky bůčku a po délce rozložíme oloupaná, uvařená vejce. Pomocí fólie sbalíme do válečku a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Povrch potřeme zbylým bílkem a sekanou upečeme ve středně vyhřáté troubě.