Houby s uzeným masem
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 600 g Houby sušené
 - 400 g Vepřový bok uzený
 - 400 g Moravské uzené maso
 - 300 g Krupice dětská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 0.35 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 975 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 141.8 mg
 - Draslík 2501.9 mg
 - Vláknina 12021.5 mg
 - Vitamín A 12021.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z namočených hub slijeme vodu, na pánvi zahřejeme sádlo, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou slaninu a namočené houby. Do mísy dáme na kostky nakrájený bůček, uzené, osolíme, opepříme, posypeme krupicí, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přidáme majoránku, rozetřený česnek, všechno dobře promícháme a vylijeme na vymaštěný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a dozlatova pečeme 40 minut.