Velikonoční nádivka s kopřívou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 800 g Vepřový bok uzený
 - 600 g Moravské uzené maso
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Libeček
 - 10 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 5 polévková lžíce Kopřiva
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 2004 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 434.9 mg
 - Draslík 995.9 mg
 - Vláknina 954.4 mg
 - Vitamín A 954.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vepřový bůček uvaříme, vyjmeme, do vývaru namočíme housky.
 - 
                                2
V míse utřeme měkké máslo s 5 ks vejci, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájený bůček a uzené, promícháme, přidáme na kostky pokrájené a namočené housky, rozsekané kopřivy, petrželovou nať, libeček, majoránku, dobře promícháme. Oloupeme vařená vejce, krájíme na silnější kostky a opatrně přimícháváme do směsi.
 - 
                                3
Připravenou hmotu vylijeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, v horké troubě zapečeme 30 minut.