Nakládáná červená řepa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 360.8 mg
 - Vláknina 6020 mg
 - Vitamín A 6020 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu umyjeme, v hrnci s osolenou vodou vaříme přibližně 30 minut, podle velikostí řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, na středně velkém struhadle nastrouháme do mísy, přidáme kmín, ocet, pepř, cukr, řepu dobře promícháme a naplníme skleničky. Ty zavíčkujeme, naskládáme do hrnce s vařící vodou a povaříme asi 10 minut. Po uvaření vybereme skleníčky z vody, naskládáme je na utěrku otočené víčkem dolů, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Nakládanou řepu uskladňujeme na chladném místě.