Velikonoční nepečený dort z dětských piškotů
Suroviny
- 400 g Piškoty dětské kulaté
 - 150 g Cukr moučkový
 - 150 g Ořechy vlašské
 - 40 g Mandle
 - 30 g Želatina čirá
 - 250 ml Voda pitná
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 150 ml Voda pitná
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 3 kávová lžička Káva mletá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 balení Ztužovač šlehačky
 - 4 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1194 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 320.3 mg
 - Draslík 369.4 mg
 - Vláknina 11593.5 mg
 - Vitamín A 11593.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 391.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mletou kávu přelijeme vroucí vodou, přilijeme rum a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V mléce rozšleháme žloutky a cukr a ve vodní lázni šleháme, až krém zhoustne. Krém necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme ve 150 ml vody a zahříváme, až začne houstnout. Želatinu vmícháme do krému. Bílky ušleháme do pevné pěny a přimícháme do krému spolu s mletými ořechy.
 - 
                                3
Dortovou formu vypláchneme vodou, dno vyložíme piškoty, zakapeme rumovou kávou a potřeme částí krému. Krém poklademe piškoty (piškoty vrstvíme i na boky formy), zakapeme kávou a opět překryjeme krémem. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou budou piškoty pokapané kávou.
 - 
                                4
Dort necháme pod fólií do druhého dne v chladničce ztuhnout.
 - 
                                5
Ztuhlý dost vyjmeme z dortové formy, boky i vrch dortu potřeme smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna. Lehce opraženými lupínky mandlí ozdobíme obvod dortu.