Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami
Suroviny
- 50 g Houby sušené
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 480 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bujón zeleninový
 - 8 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Paprika zelená
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 5 polévková lžíce Kopřiva
 - 1 polévková lžíce Libeček
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 585.3 mg
 - Draslík 618.5 mg
 - Vláknina 11792.9 mg
 - Vitamín A 11792.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno, pažitku, libeček a petrželovou nať drobně pokrájíme. Ve zbylé vodě s olejem 10 minut vaříme bujón.
 - 
                                2
Rohlíky nakrájíme na kostky, přimícháme papriku a přelijeme prochladlým bujónem. Poté vmícháme scezené a pokrájené houby, česnek, rozmíchané žloutky, bylinky, sůl, pepř a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme pevný sníh z bílků.
 - 
                                3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 45 minut.