Křenová omáčka se ztracenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 862 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 545.7 mg
 - Draslík 345.8 mg
 - Vláknina 3232 mg
 - Vitamín A 3232 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.
 - 
                                3
Vejce podáváme přelitá omáčkou.