Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
 - 450 ml Víno bílé
 - 450 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Smetana zakysaná 14%
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Šalotka
 - 4 ks Rozmarýn čerstvý
 - 4 ks Králičí stehna
 - 1 ks Bujón slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 - 8 plátek Anglická slanina
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 25.4 mg
 - Draslík 570.5 mg
 - Vláknina 9383.1 mg
 - Vitamín A 9383.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě uvaříme drůbeží bujón. Dva stroužky česneku prolisujeme, šalotky nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme, na každé stehno položíme snítku rozmarýnu a maso obalíme plátky slaniny, připevníme jehlou a na oleji osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme 200 ml vína a 200 ml vývaru a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu.
 - 
                                3
Na másle orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rýži, přimícháme zbylé víno a vývar a zhruba 20 minut dusíme.
 - 
                                4
Upečené maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme smetanu a povaříme.
 - 
                                5
Maso podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.