Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 285.8 mg
 - Draslík 867.3 mg
 - Vláknina 14723.8 mg
 - Vitamín A 14723.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem.
 - 
                                2
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme na másle.
 - 
                                3
Na těsto rozložíme nejprve polovinu slaniny, poté brambory, pórek a nakonec opět slaninu.
 - 
                                4
Zalijeme zbytkem vajec, které nejprve rozkvedláme se špetkou soli a pepře a smícháme s nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
 - 
                                6
Omeletu nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
