Raci s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 750 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Rak říční
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 246 mg
  • Draslík 1137.4 mg
  • Vláknina 6397.3 mg
  • Vitamín A 6397.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Raky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme je, očistíme a znovu vložíme do osolené vody s octem, 1 cibulí a pepřem. Vaříme ještě 20 minut. Potom necháme raky ve vývaru zchladnout.

  • 2

    Na másle osmahneme druhou cibuli, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a podusíme. Nakonec vložíme nakrájené račí maso a utřený česnek, podlijeme brandy a prohřejeme.

Komentáře k receptu