Buzara z raků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • 4 dl Víno bílé
  • 2 kg Rak říční
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 456 mg
  • Draslík 1791.6 mg
  • Vláknina 4822.4 mg
  • Vitamín A 4822.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 12.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Osmažíme ji v hrnci na olivovém oleji dorůžova spolu s drobně pokrájeným česnekem.

  • 3

    Pak doložíme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, pokrájenou petrželku, zamícháme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 4

    Potom přilijeme rybí vývar, dobře omyté raky, hrnec zakryjeme a vaříme 30 minut.

  • 5

    Po 15 minutách vaření přilijeme k rakům bílé víno a úplně před koncem vaření osolíme, opepříme podle chuti a přidáme pár kapek citronové šťávy.

Komentáře k receptu