Punč z černého piva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.6 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 27.3 mg
  • Vláknina 138.7 mg
  • Vitamín A 138.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, hrnec postavíme na sporák, za stálého míchání šleháme vejce s cukrem, přiléváme pivo. Když se nápoj blíží k bodu varu, hrnec ihned stáhneme z ohně, povrch posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, zamícháme.

  • 2

    Horký nápoj naléváme do vhodných sklenek, anebo hrníčků, které mají ucho, horké podáváme.

Komentáře k receptu