Domácí tlačenka II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Játra vepřová
  • 1.5 kg Vepřové koleno
  • 2 polévková lžíce Nové koření
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Nové koření
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1114 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 302.8 mg
  • Draslík 456.3 mg
  • Vláknina 3328 mg
  • Vitamín A 3328 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně očištěné a umyté maso zvolna vaříme, ne však zcela doměkka. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a na sádle ji osmažíme.

  • 2

    Vařené maso pak odkostíme a vše nakrájíme na kostky podle druhu tlačenky. Libové maso na větší, tučné maso na drobnější.

  • 3

    Játra nakrájíme na plátky 1,5 - 2 cm silné a spaříme je horkou vodou tak, aby nebyla uvnitř syrová, ale ne tak, aby byla příliš spařená a tvrdá. Až potom i játra nakrájíme na drobné kostky.

  • 4

    Vše dáme do větší nádoby spolu s cibulí, přidáme vývar z masa (ale sebereme tuk), dochutíme česnekem, solí a kořením. Dobře promícháme.

  • 5

    Takto připravenou směs plníme do obalů, zavážeme a vkládáme do horké vody. Vaříme asi 1,5 až 2 hodiny. Pak tlačenky vyndáme, opláchneme a jemně propícháme, abychom je zbavili vzduchu.

  • 6

    Při chladnutí je obracíme, aby maso, koření a kůže byly rovnoměrně rozloženy

Komentáře k receptu