Pekařská polévka
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
 - 1 g Muškátový květ
 - 15 g Polévkové koření
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Strouhanka
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Sůl
 - 50 g Celer bulvový
 - 50 g Petržel kořen
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Mrkev kořen
 - 200 g Žemle tuková
 - 150 g Tuk
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1581 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 54.8 mg
 - Draslík 868.5 mg
 - Vláknina 2010.4 mg
 - Vitamín A 2010.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar z hovězích kostí převaříme.
 - 
                                2
V míse utřeme máslo a vejce, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, prosátou mouku, muškátový květ, pepř a sůl.
 - 
                                3
Vše dobře propracujeme a tvarujeme knedlíčky, které na tuku dozlatova osmažíme.
 - 
                                4
Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve vývaru ji uvaříme doměkka.
 - 
                                5
Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme.
 - 
                                6
Před podáváním do polévky vkládáme smažené žemlové knedlíčky a nakrájenou petrželovou nať.