Polévka s hovězím masem a krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 110.6 mg
 - Vláknina 6891.3 mg
 - Vitamín A 6891.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém másle krátce podusíme propláchnuté kroupy spolu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Přidáme zeleninu, kostky bujónu, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Podle chuti polévku okořeníme pepřem a majoránkou.
 - 
                                2
Nakonec přidáme na kostky nakrájené hovězí ve vlastní šťávě a jen prohřejeme.