Zapečené brambory s jehněčím
Suroviny
- 680 g Brambory
 - 100 g Mrkev kořen
 - 750 g Jehněčí kotlety
 - 20 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar jehněčí
 - 3 polévková lžíce Ječné kroupy
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 2075.7 mg
 - Vláknina 23012.5 mg
 - Vitamín A 23012.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety restujeme na oleji z každé strany 12 minut.
 - 
                                2
Do ohnivzdorné mísy vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na ni brambory na kolečka, plátky mrkve, celeru, šalvěj, tymián a navrch kotlety. Přidáme sůl a pepř a vše posypeme kroupami a ostatními surovinami. Nakonec vložíme zbylé brambory a přelijeme vývarem.
 - 
                                3
Dusíme v troubě 1 a 1/2 hodiny, poté zvýšíme teplotu ze 190 °C na 230 °C na dalších 10 minut.