Ruský salát s tuňákem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 120 g Hrášek
- 120 g Mrkev kořen
- 200 g Tuňák v oleji
- 30 g Petržel - nať
- 30 g Kopr čerstvý
- 120 g Fazolové lusky zelené
- 120 g Majonéza
- 20 g Kapary
- 30 ml Citronová šťáva
- 7 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Česnek
- 8 ks Olivy černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 128 g
- Sodík 9920 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 1038 mg
- Vláknina 44488.5 mg
- Vitamín A 44488.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme, necháme zchladnout ve studené vodě a oloupeme.
-
2
Brambory uvaříme doměkka, přisypeme fazolky nakrájené na kousky dlouhé 2,5 cm a hrášek, vaříme cca 2 minuty. Scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou, necháme zchladnout. Zeleninu předáme do mísy.
-
3
Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a tuňáka. Vše promícháme. Salát upravíme na servírovací mísu.
-
4
Do majonézy vmícháme citronovou šťávu a česnek. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelejeme salát.
-
5
Na salát poklademe okurky, olivy a kapary. Posypeme posekanou petrželkou a koprem. Vejce rozkrojíme na osminky a poklademe na salát. Ozdobíme snítkem kopru a podáváme při pokojové teplotě.