Jehněčí na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 679 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 170.8 mg
 - Draslík 526.7 mg
 - Vláknina 3662.9 mg
 - Vitamín A 3662.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme. Rozmarýn trochu roztlučeme ve hmoždíři, na talíři smícháme s moukou. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody. Strouhanku dáme na mělký talíř.
 - 
                                2
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve směsi mouky a rozmarýnu, pak ve vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran na středně velkém plameni 3-4 min. dozlatova.
 - 
                                3
Řízky necháme okapat na papírové utěrce a ozdobené čtvrtkami citronu servírujeme hodně horké.