Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 854 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 884.6 mg
 - Vláknina 4111.5 mg
 - Vitamín A 4111.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí.
 - 
                                2
Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou.
 - 
                                3
Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou.
 - 
                                4
Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé.
 - 
                                5
Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme.