Skopové maso na majoránce s rajčaty
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 600 g Skopové maso přední
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 400 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Celer - nať
 - 10 g Pažitka
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Rajčata
 - 2 špetka Saturejka
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 352 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 159 mg
 - Draslík 712.3 mg
 - Vláknina 4261.5 mg
 - Vitamín A 4261.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a vaříme 30 minut. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, kůrku chleba, ochutíme saturejkou, posekanou celerovou natí, petrželkou a pažitkou. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme k masu. Dusíme dalších 20 minut. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu dochutíme prolisovaným česnekem, vrchovatou lžící majoránky a kouskem másla. Povaříme ještě chvilku a odstavíme.
 - 
                                2
Maso vložíme zpět, necháme prohřát a podáváme s vařenými těstovinami.