Hovězí vývar se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 622 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 159.6 mg
 - Draslík 554.7 mg
 - Vláknina 3555.8 mg
 - Vitamín A 3555.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý špenát dobře propereme, necháme okapat a pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpuštěné máslo vložíme pokrájený špenát a pod pokličkou dusíme 5 - 8 minut. Přimícháme rozetřený stroužek česneku. Poté přilijeme hovězí vývar, promícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 2 minuty.
 - 
                                2
Omyjeme petrželovou nať a drobně ji rozkrájíme. Ve smetaně důkladně rozkvedláme žloutek, poté směs rozdělíme do talířů. Zalijeme vývarem se špenátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.