Lesnická obloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 856.8 mg
 - Vláknina 5919.8 mg
 - Vitamín A 5919.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo. Hříbky nakrájíme na širší plátky a na másle je orestujeme. Brambory pokrájíme na kostičky a usmažíme na másle. Podlijeme silným vývarem a 5 minut podusíme, až se část tekutiny odpaří. Lanýže posekáme nadrobno, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na talíři vytvoříme 2 kopečky brambor, kolem pokládáme plátky hříbků a posypeme 1 lžící ochucených lanýžů. Přelijeme šťávou, která zbyla na pánvi po bramborách, a kterou jsme smíchali s trochou vypečené šťávy z masa.
 - 
                                3
Obloha je vhodná k pečenému masu.