Albánský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 10.7 mg
 - Draslík 829.2 mg
 - Vláknina 8974.5 mg
 - Vitamín A 8974.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu potřebnou zeleninu předem omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Uvařené brambory ve slupce též oloupeme. Potom zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme ještě drobně pokrájenou cibuli, kopr, zelenou petrželku, omyté hrozinky, mírně osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                2
Ve větším hrnečku si rozmícháme bílý jogurt s olivovým olejem, který vylijeme na salát, znovu promícháme a dochutíme solí.
 - 
                                3
Mísu se salátem dáme na několik hodin do chladničky.
 - 
                                4
Albánský salát podáváme chlazený.