Fíkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
 - Sacharidy 242 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 242 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2435.6 mg
 - Vláknina 60905 mg
 - Vitamín A 60905 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme si černý čaj: na 1 litr vody dáme 4 lžičky černého čaje a necháme vyluhovat minimálně 30 minut.
 - 
                                2
Výluh čaje scedíme a dáme do hrnce zahřát.
 - 
                                3
Přidáme do něj plátky chemicky neošetřeného citronu, fíky, hrozinky, sušené švestky a rozkrájené lískové oříšky.
 - 
                                4
Kompot přivedeme do varu, stáhneme z plotny, až vychladne opět zahřejeme, pomalu přivedeme k varu a po krátkém vaření odstavíme z plotny.
 - 
                                5
Fíkový kompot podáváme vlahý a podle chuti si ho osladí každý sám.